Menu

Historie

I 1920 blev Langeskov Boldklub stiftet. På grund af økonomiske problemer og en deraf følgende gæld til Fyns Boldspils Union (FBU) blev klubben opløst igen tæt på 1926.
 
Efter opløsningen var der en pause i fodboldspillet, men på et tidspunkt i 1926 stiftede fotograf Mortensen og postbud Hansborg ''Langeskov Idrætsforening'', bedre kendt som slet og ret L.I.F. Den nøjagtige dato er ikke længere bekendt, da de ældste protokoller er gået tabt i en brand. De ældste protokoller man har i klubben i dag er fra slutningen af 40'erne.
 
Det første anlæg lå på Røjrupvej, der hvor plejehjemmet Birkelund nu er placeret. Her var der også tennisbaner. Så allerede dengang bestod LIF af fodbold og tennis. Op gennem 30'erne og 40'erne oplevede LIF en opblomstringstid, da en pengestærk mand kom til på det rette tidspunkt. Denne mand var fabrikant Oskar Jørgensen. Han var meget fodboldinteresseret, selvom han ikke spillede meget selv, så tilbragte han meget tid omkring klubben. Han var også med til at sætte gang i et klubhusbyggeri på frivillig basis. Han var også med til at skaffe arbejde på sin værktøjsfabrik til gode fodboldspillere, og et jobtilbud i 30'ernes arbejdsløshed var ikke noget man bare lige afslog, så der kom spillere fra både København, Lolland, ja, sågar fra det nordjyske til Langeskov for at spille i LIF.
 
Hen mod 1940'erne fik Langeskov sin første A-landsholdspiller. Det var Frode Svendsen, der debuterede mod Sverige i 1941. Han spillede senere i AB og andre store klubber, men han startede det hele i Langeskov. Frode Svendsen havde tre virkelig dygtige brødre, hvoraf den ene opnåede udtagelse til B-landsholdet. Med disse brødre på holdet havde LIF kronede dage. 

Op gennem 50'erne skiftede holdet en del mellem rækkerne, idet man ikke helt forstod at bide sig fast i Fynsserien, hvor man ellers mente at høre hjemme. 

Da rækkerne siden blev lavet om til deciderede serier fandt LIF sin plads i Serie 2, indtil man i 1964 kronede en fantastisk sæson med oprykning til Serie 1. På det hold spillede så kendte spillere som de senere divisionsspillere i B1909 Jens Andersen og Niels Sørensen, men også Flemming Johansen og Flemming Nielsen gjorde sit til at holdet nåede 3. runde af pokalturneringen, hvor man blandt andet slog topholdet Årup fra Fynsserien ud af turneringen. Senere gik det ud over Hobro og Kastrup inden endestationen blev Brønshøj fra 1. division. Her fik man en lektion på 11-1 på Brønshøj Stadion. 
I 1969 blev LIF's nuværende klubhus indviet. Den daværende formand, og siden klubbens første æresmedlem Flemming Nielsen og murermester Per Pedersen var de to markante tovholdere i dette projekt som på frivillig basis var med til at skaffe klubben en pragtfuldt samlingssted. 

Efter en tiltrængt udvidelse i 1979 kunne man så indvie resten af klubhuset. Sammen med baneanlægget rådede man nu over nogle af Fyns bedste faciliteter. Hertil kom så yderligere tre tennisbaner til i 1987, så klubben i dag både kan tilbyde fodbold og tennis. 
Sportsligt var LIF i årene herefter nærmest at betragte som fast inventar i Serie 1 med enkelte afstikkere til Fynsserien. I en enkelt sæson var man endog tæt på oprykning til Danmarksserien. Holdet var dengang bygget op omkring brødrene Peter og Victor Andersen og Jens Jørgensen som holdets topscorer, sammen med tilgangen fra Kent Stephensen og Erling Johansen, der virkelig havde Fynsseriestatus dengang. 
I 1979 nåede holdet 2. runde af den landsdækkende pokalturnering og der blev sat stadionrekord med 1200 tilskuere på lægterne til kampen mod det daværende 2. divisionshold fra B1913. Efter en heroisk indsats, hvor LIF endog var foran 1-0, måtte man i de sidste 20 minutter af kampen erkende at kræfterne slap op og det blev til et 1-4 nederlag. 

Senere i 1997 oplevede man så en sportslig nedtur, da man rykkede ned i Serie 2 for to år senere at rykke ned i Serie 3. Nedturen blev dog vendt med to oprykninger på to år. Og i 2008 vendte man så efter 19 års fravær tilbage til Fynsserien, som nu var omdøbt til Albaniserien. Det blev dog kun til et enkelt år, så var det Serie 1 igen. På grund af strukturændring fra DBU Fyns side fik vi yderligere et halvt års ophold i Fynsserien i 2010. Men måtte atter ned i Serie 1 igen. I 2011 kan der mønstres fire herre seniorhold i serie 1,2,3 og 5 og den 31. august 2011 var dagen, hvor Langeskov Stadion var rammen om storopgøret i DBU-pokalens 2. runde. Randers FC fra 1. division er på besøg og kan trække sig tilbage med en 5-1 sejr og omkring 900 tilskuere var en stor oplevelse rigere.
 
2012 blev så året, hvor LIF endnu engang vendte tilbage til Albaniserien (Fynsserien). Gennem årene har LIF været kendt som en klub med meget stor bredde, ikke mindst på ungdomsfronten. I flere sæsoner i 80'erne var LIF repræsenteret i samtlige ungdomsmesterrækker i FBU regi. I 90'erne var der et dyk i dette, men i starten af år 2000 er LIF igen helt fremme på ungdomsfronten. Dame- og pigefodbolden er også rigtig godt med. Her var det Poul Eigil Rasmussen som ungdomsformand og Jane Mose Hansen som pigekoordinator, der var med til at sætte LIF på det fynske pige-landkort. 

En anden markant person igennem mange år er Svend Ove Hansen, bedre kendt som SvO. Som klubhusbestyrer gennem næsten 25 år har han været med til at tegne klubben som en anerkendt klub, også i forbindelse med masser af kurser og tiltag indenfor fodboldens verden. I øjeblikket er de to ægtefolk, SvO og Jane Mose Hansen, stadig en markant del af LIF som henholdsvis ungdomsformand og seniorformand.

En ting som karakteriser LIF på ledelsessiden er stabilitet. Det vidner de ti æresmedlemmer om: 
Flemming Nielsen, som er omtalt tidligere. 
Marius ”Murer” Pedersen (afdød), som kom ind i klubben som frivillig i forbindelse med arbejdet på klubhusbyggeriet omkring 1968. I mange år en markant personlighed i LIF, som resulterede i masser af pengegaver og efter hans død, i Mariusfonden, som hvert år uddeler et antal portioner af 5000 kroner til unge mennesker. 
Nis Pedersen (afdød). Mangeårigt utrætteligt arbejde i bestyrelse og udvalg. 
Gunnar Jørgensen. Bestyrelsesmedlem og kasserer i mere end 30 år, og har om nogen været med til at konsolidere klubben, så den i dag står med et godt økonomisk grundlag. 
Flemming Holton. Formand 1993-2004. Har med stort initiativ været med til at bringe klubben ind i den fornemme position, den har i dag. 
Knud Knudsen. Mangeårig sekretær i bestyrelsen og eksponent for LIF's store indendørsstævne Danske Bank Cup. 
Poul Eigil Rasmussen. Ungdomsformand i en lang årrække og Formand fra 2005-2008. 
Svend Ove Hansen. Bestyrer af klubhuset i 25 år, aktiv i klubben i utallige sammenhænge og i øjeblikket seniorformand. 
Karsten Klemmensen. Bestyrelsesmedlem i flere omgange. Holdleder m.v. 
Jens Lund: Mangeårigt medlem af bestyrelsen og aktiv omkring etableringen af tennisbaner.

Desuden er der i øjeblikket 46 medlemmer med 10-årsnål. 

På sponsorsiden har Bent Andersen været foregangsmand på bl.a. etableringen af en erhvervsklub. 
Gennem en masse aktiviteter i byen har LIF altid været at finde. Her kan nævnes Kræmmermarkedet, det årlige reklamebanko, Bierfest, OK benzinkort osv.
 
I 2011 blev klubben nomineret til årets fynske fodboldklub af DBU Fyn.

I 2012 blev LIF kåret til årets Fynske Fodboldklub efter at have været nomineret til prisen to år i træk. Der var stor glæde i Odense Idrætshal, da Sepp Piontek udråbte Langeskov I.F. til årets Fynske Fodboldklub. formanden Lene Hennie og Ungdomsformand Jane Mose Hansen modtog prisen og en check på kr. 25.000,-

I 2013 blev LIF hædret med titlen Årets Fynske Ungdomsklub

2014: Ny kunststofbane indviet.



Senest opdateret af Poul Eigil Rasmussen, maj 2016

Luk